ETTE-turvallisuuskoulutus

Esitysteknisen alan turvallisuuskoulutus ETTE

ETTE (European Theatre Technician’s Education) -turvallisuuskoulutus tarjoaa yhteisen pohjan sille, että esitys- ja tapahtuma-alan tekniset ammattilaiset voivat työskennellä turvallisesti kaikkialla Euroopassa riippumatta siitä, mistä he ovat kotoisin ja minkä tasoinen koulutus heillä on.

Kehitämme S4LT-hankkeessa ETTE-turvallisuuskoulutusta ja ETTE-sertifiointia yhdessä Metropolian esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelman kanssa.

Hankkeen aikana tarjottavista ETTE-koulutuksista löydät tietoa näiltä sivuilta heti kun koulutuksia on toteutumassa!

ETTE-kompetenssit

ETTE-turvallisuuskoulutus kattaa 10 kompetenssia, jotka jokaisen festivaaleilla, näyttämöllä tai tapahtumassa työskentelevän henkilön on tärkeää osata voidakseen työskennellä turvallisesti.

Kompetensseihin on mahdollista tutustua tarkemmin ETTE Opiskelijan kirjasta, joka on avoimesti saatavilla täällä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Katso ETTE-turvallisuuskoulutuksen esittelyvideo!

ETTE_turvallisuusvideo_FINAL.mp4

Lue lisää ETTEstä

Metropolian SafeOnStage-hankkeessa kehitetty ETTE-turvallisuuskoulutuksen RCAI-malli huomioi työturvallisuusosaamisen varmistamisen organisaation kaikilla tasoilla.
Lue lisää: https://safeonstage.metropolia.fi/toiminta/rcai-koulutusmalli (avautuu uuteen ikkunaan).

Alkuperäisen ETTE-projektin verkkosivut: https://stage-tech-edu.eu/ (avautuu uuteen ikkunaan).

ETTE tähtää yhteiseurooppalaiseen näyttämötyön työturvallisuuden standardointiin, jonka tuloksena yhdenmukaisella koulutuksella voidaan varmistaa koulutettujen teknikoiden turvallinen toiminta kaikissa työympäristöissä ympäri Euroopan. ETTE-osaamisen arviointia ja sertifiointia kehitetään edelleen yhteistyössä eurooppalaisten toimijoiden kanssa.